2011. november 12., szombat

Luxembourg

Nemrég ismét bepakoltuk a gurulós börcsiket, most Luxembourgba és Brüsszelbe mentünk. November 1-én indultunk Luxembourgba, ahol másfél napot töltöttünk. A város nagyon szép, azért is tetszett annyira, mert most ősz van, és a fák csodaszép színekben pompáznak. Luxembourg nem olyan nagy és nyüzsi, mint a legtöbb főváros, inkább egy osztrák kisvárosra emlékeztetett. Nagyon tiszta és zöld, és a városlakók anyagi jóléte is látszik a házakon és az autókon is. Kis csapatunk megállapítása: Luxembourg a dombok, völgyek, parkok, hidak és lépcsők városa. Itt vannak a képek, hogy ti is láthassátok, amit mi. Útitársaim: Kori, Kata, Vanessa (német, de kevésbé német gondolkodású - thank God! :) - pajtásunk) és Diana, aki portugál és csak véletlenül csatlakozott hozzánk másfél napra, mert ugyanazzal a vonattal jött, mint mi és ő is RMS-es).


Híd no.1

Híd no. 2
Híd no. 3
Híd no. ...100
Ugye mondtam, hogy sok híd van. :)
Voltunk a Casemates du Bock-ban, ami a különböző szótáraim szerint bástyaüreget, erődboltot, bombabiztos óvóhelyet, illetve kazamatát jelent. Ez egy barlang és bástya egyben, vannak részei, amik a föld alatt vannak, és vannak olyan részei, ahol lőréseken lehet kikukucskálni, és természetesen háborúban használták, ha jól emlékszem 1000 katonának nyújtott búvóhelyet. Voltak jó részei, ahonnan szép volt a kilátás, de inkább csak lépcsőket másztunk és nem voltunk annyira elájulva a helytől.
Ezután az Európai Uniós városrészbe mentünk, ami azért tetszett, mert a Kirschberg nevű dombon helyezkedik el, és így a domborzati különbség miatt szétválik a történelmi városrésztől, így a régi és új épületek nem egymás mellett vannak, jól megtervezett és átgondolt városfelépítés.

Majd a nagy séta után visszatértünk a hostelbe (City Hostel Luxembourg), ami egy nagyon korrekt kis szállás volt, és még finom levest is főztek, ami amúgy állandóan hiányzik a suliban a menzán, ezért minden hétvégén főzök valamilyen levest.
Másnap megnéztük a kívülről a Nagyherceg palotáját, ami előtt ugyanolyan mosolytalan/nem fényképezhető őr állt, mint amilyenek Londonban is vannak. Sétálgattunk, fényképeztünk élveztük a szép napsütéses időt, íme néhány fotó.

Cathédral Notre-Dame


Place de Metz (ez elvileg egy bank)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése